Okupi ekipu od 3 ili 4 člana i dođi da uz podršku mentora, iz gejming industrije, pravimo igre 48 sati. Garantujemo ti dobru energiju, sticanje iskustva i znanja, upoznavanje sa novim ljudima, klopu, piće i po neku žurku. Produžili smo rok za prijave do nedelje 15. maja.

48 sati pravljenja igara

27-29. maj

Dorćol Platz, Beograd

NAJBITNIJI MOMENTI GEJM DŽEMA

PETAK 27.05.

17.00 – 18.00 – Registracija i postavka opreme
18.00 – 19.00 – Motivaciono predavanje i otkrivanje teme gejm džema
19.00 – 22.00 – Razvoj koncepta igre uz mentore

SUBOTA 28.05.​

10.00 – 18.00 – Mentori iz gejming industrije sa nama

NEDELJA 29.05

15.00 – 17.00 – Predavanje gotovih igara
18.00 – 20.30 – Predstavljanje igara
21.00 – xx.xx – Žurka žurka

OSTALA DEŠAVANJA

SAJAM INDIE
IGARA

U subotu 28.05, drugog dana gejmdžema, u baru Koska na Dorćol platz-U, indie timovi iz Srbije imaće priliku da predstave svoje igre i dobiju novu publiku i igrače.

IZLOŽBA RADOVA INTERAKTIVNE UMETNOSTI

U dvorištu Dorćol platza tokom trajanja gejm džema biće izloženi radovi interaktivne umetnosti srednjoškolaca iz umetničkih škola iz Beograda.

IZLOŽBA RETRO GEJMING KONZOLA

Pored interaktivnih radova imaćemo u dvorištu i izložbu različitih retro konzola kao podsetnik na sjajnu istoriju gejming industrije.

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Gejm džem je engleska kovanica nastala od reči gejm (eng: game) iliti igra i džem sešn (eng: jam session) što predstavlja čin kreiranje muzike bez ikakve prethodne pripreme, sa ciljem da se podstakne kreativnost i napravi nova kompozicija. Kada se ova dva spoje, dobija se događaj na kome se u ograničenom vremenskom periodu kreiraju igre na zadatu temu bez prethodne pripreme. 

Gejm džem se održava od 27 – 29. maja u Dorćol Platzu u Dobračinoj 59b u Beogradu.

Na Gejm džemu koji organizujemo u okviru Maja meseca matematike, imaćemo priliku da ugostimo 12 timova sa tri ili četiri člana. Svakom od timova biće dodato po nekoliko srednjoškolaca iz Mejkers spejs programa, Centra za promociju nauke. Oni su prethodna tri meseca pravili svoje igre, pa dolaze kao pojačanje i neko ko će biti tu da uči od vas. Vi treba da se pobrinete da u okviru tima imate sve veštine potrebne za pravljenje jedne igre kao što su programiranje, dizajn, itd.

Da! U petak će sa vama biti nekoliko gejm džem veterana koji će vam pomoći da na pravi način koncipirate vaše igre i isplanirate rad tako da stignete sve za 48 sati. U subotu će vam na raspolaganju biti preko 10 mentora iz nekoliko gejming kompanija kao što su Playstudios Europe, Nordeus, Mad Head Games i drugi, za sva tehnička pitanja i probleme koje vas budu zadesili.

Da, potrebno je da ponesete vašu opremu a mi obezbeđujemo mesto za rad, struju i net. Dolaze u obzir i lap topovi i desktopovi. Mi ćemo imati nekoliko rezervnih kompova na raspolaganju za svaki slučaj, ali je važno da sa sobom imate svoju opremu.

Mesto za rad za ceo tim, struja, net, klopa za ova dva i po dana, piće i mesto za opuštanje, druženje i igranje igara u Koska bar-u u okviru Dorćol Platz-a. Sve ostalo što vam bude potrebno, ponesite.

Produžili smo rok za prijave za gejm džem do 15.05.2022. do kraja dana i možeš ih pronaći na ovom linku. Par dana nakon što zatvorimo prijave, javljamo ti da li je tvoj tim izabran za učešće u Gejm džemu. Ako imaš bilo kakva pitanja ili nedoumice, možeš da nam pišeš na info@nordeusfondacija.org.

Možeš da nam pišeš na info@nordeusfondacija.org, a mi ti se javljamo ubrzo.